Na een maand proefdraaien opende op 6 augustus restaurant A Beautiful Mess haar deuren in de Molenplaats, aan de rand van Park Sonsbeek in Arnhem. A Beautiful Mess is van dinsdag tot en met zondag van 09:00 tot 17:00 open, zowel binnen als op het prachtige terras. Ga er langs voor een kopje koffie tussen het wandelen door, om uitgebreid te lunchen of te genieten van een late middagborrel. De menukaart is geïnspireerd door de Midden-Oosterse keuken. Wij gaan er binnenkort zeker even proeven!

Restaurant A Beautiful Mess Arnhem

De mensen

A Beautiful Mess is een initiatief van Refugee Company. Via leerwerktrajecten biedt Refugee Company mensen met een vluchtelingenachtergrond een veilige plek richting economische en sociale zelfstandigheid. De deelnemers werken in een van de vestigingen van A Beautiful Mess (Arnhem, Amsterdam en Utrecht), op het stadsstrand van de Bajes Beach Club (Amsterdam) of in de Mondmaskerfabriek (Arnhem).

De kracht van de organisatie is de diversiteit aan mensen, achtergronden en talenten. Van startende medewerker groeien mensen door naar een vaste baan, opleiding of een andere activiteit, binnen of buiten onze organisatie. Michel Youssef, een van de initiatiefnemers van A Beautiful Mess: “Werk is de grootste stap voor nieuwkomers om te integreren in de maatschappij. We proberen de brug te zijn tussen nieuwkomers en de arbeidsmarkt.”

Restaurant A Beautiful Mess Arnhem

Prachtige menukaart

Er is een prachtig menu met heerlijke gerechten samengesteld door kookboekenschrijver en kok Merijn Tol. Ze is als ambassadeur al jaren betrokken bij A Beautiful Mess en heeft in samenwerking met het keukenteam het menu ontwikkeld. Het menu heeft een focus op moderne zomerse mezze gerechten en Midden-Oosters streetfood. Zo staat er als dip een romige labneh met sesam, sumak en anijs (hartige hangop) op het menu en een beauty van een gazpacho van tomaat met sumak, granaatappelmelasse en munt. “Als je A Beautiful Mess bezoekt, ontmoet je getalenteerde mensen die een ander verhaal hebben en proef je heerlijk eten gemaakt met liefde. Het is een ervaring om diversiteit te vieren”, aldus Michel Youssef.

Restaurant A Beautiful Mess Arnhem

Lokaal

Bij A Beautiful Mess gebruiken ze veel lokale producten: zo komen de bieren van de Arnhemse Stadsbrouwerij Durs, het meel voor de flatbreads van de Witte Watermolen en de appels voor de appeltaart uit eigen boomgaard. Joost Timmer, locatiemanager van A Beautiful Mess Arnhem: “We hechten veel waarde
aan mooie samenwerkingen. Natuurlijk met onze medewerkers, maar ook met onze collega’s van het Natuurcentrum Arnhem en andere organisaties in Sonsbeek en onze lokale leveranciers. We zijn echt een plek voor iedereen!”

Restaurant A Beautiful Mess Arnhem

Locatie en openingstijden

A Beautiful Mess is gevestigd in bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek (Zijpendaalseweg 24A, Arnhem), waar Natuurcentrum Arnhem ook een van haar locaties heeft. Het restaurant is geopend van dinsdag tot en met zondag van 09:00 tot 17:00. Later deze zomer opent de buitenbar, zal er op het terras livemuziek te horen zijn en gaan ze activiteiten organiseren speciaal voor kinderen. Er zijn twee zalen beschikbaar voor vergaderingen en partijen en ook de volledige locatie is op aanvraag af te huren.

Restaurant A Beautiful Mess Arnhem

Laat een Reactie achter